Wat wil ik met mijn leven? En wat wil God van mij?

En wat wil God van mij?

gepubliceerd: maandag, 24 april 2017

Heb jij je deze vragen ook al eens gesteld, of zie je deze nu voor de eerste keer? Is er in jou een diep verlangen om te leven vanuit een sterk geloof in Christus en word je bijzonder getrokken tot een leven in verbondenheid met Jezus en Zijn Kerk midden in de wereld van vandaag?

Wil je daar in alle rust eens serieus over verder praten? Denk je over een leven als religieus(ze) in een gemeen­schap? Wil je je graag gaan inzetten in jouw parochie, maar weet je (nog) niet hoe? Gaan je gedachten uitdrukkelijk uit naar het priester­schap of het diaconaat? Kortom, schuif jij de echte vragen van jouw leven over je persoonlijke levenskeuze niet aan de kant en wil je er graag mee aan de slag?

De Kerk biedt allerlei vormen aan waarmee jij -op je eigen tempo- kunt ontdekken wat God van je vraagt. Ga gewoon eens langs bij de parochie of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek bij een priester­opleiding. De eerste stappen vragen moed. Laat je niet door mensen ontmoe­digen, maar vertrouw op Gods leiding. Al voor je geboren werd, keek God vol verlangen naar jou uit.

Zondag 7 mei - Roepingen­zondag

De vierde zondag van Pasen is Roepingen­zondag. Op Roepingen­zondag wordt wereldwijd in alle kerken en kloosters speciaal gebeden voor roepingen tot het priester­schap, het diaconaat en het godgewijde leven. Als motto is dit jaar voor Nederland gekozen: ‘Reality. God heeft jou voor ogen!’

Onder parochies, kloosters en verenigingsgebouwen zijn posters en prentjes verspreid. De digitale versies kunnen vanaf deze website worden gedownload:

Contact

Voel je je aangesproken en wil je hier eens -geheel vrijblijvend- over praten, neem dan contact op met een van onderstaande mensen:

Roepingen­activiteiten

Regelmatig worden activiteiten georga­ni­seerd als open dagen, meeleefdagen en retraites om een roeping tot het priester­schap of het religieuze leven te overwegen.